Claartje Lindhout - foodstyling · Books

Wild en gevogelte

Wild en gevogelte

Claartje Lindhout is een jonge kok die laat zien dat wild niet oubollig hoeft te zijn, maar ook op een frisse en andere manier klaargemaakt kan worden, getuige bijvoorbeeld gerechten als gebakken wildegansfilet met een frisse wittewijnroomsaus met abrikoosjes en tabouleh of salade met kwartel, rode biet en bloedsinaasappel. Om van gekonfijte konijnenbout nog maar niet te spreken

ISBN: 9789023013389

Kip

Kip

Na het succes van Wild & gevogelte brengen we nu Kip, waarin het uiteraard draait om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem, bijvoorbeeld de zwartpootkip en het Noord-Hollands hoen. Claartje Lindhout, chefkok van Restaurant Proef, laat zien dat deze klassieke rassen heel veelzijdig, bijzonder en smaakvol zijn bijvoorbeeld in recepten van een caesarsalade, als kipstoof met citroen of... kipkroketjes! Laat de plofkip liggen en ga voor the real thing!

ISBN: 9789023013662

De Hollandse pot

De Hollandse pot

Nederland is een klein landje, maar toch heeft iedere provincie haar specifieke gerechten: Gelderse gortsoep, Zeeuwse mosselen, Fries suikerbrood, Haagse bluf. Claartje Lindhout neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht naar de ‘Hollandse pot’ − gerechten volgens oma’s recept, met soms een twist van nu. 
Zo vind je in dit boek steeds een voor-, hoofd- en nagerecht om een compleet streekmenu uit elke provincie te maken. De recepten zijn helder beschreven en de fotografie van ieder recept vormt een knipoog naar de 17de-eeuwse Hollandse stillevens. 

ISBN: 9789023013990

Groente & Fruit

Groente & Fruit

Lindhout zelf kookt erg veel met groente en fruit, en ze hoopt met dit boek veel mensen te inspireren om dat ook vaker te doen. Lindhout laat zien hoe je het eten op een vrolijke en frisse manier kunt presenteren: de gerechten zijn gefotografeerd als mini-landschapjes van eten, waarbij haar liefde voor groente & fruit duidelijk naar voren komt. Kortom, al je zintuigen zullen geprikkeld worden. Enjoy! 
Lindhout laat met 'Groente & fruit' zien dat veganistisch koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. In het boek staan 30 vooral gemakkelijke recepten, waarbij ze ervoor heeft gekozen om complete menu’s samen te stellen.

ISBN: 9789023014003

Subscribe to our newsletter