Chantal Spieard naar Kenia voor “Female Cancer Foundation”

Chantal Spieard zal na haar indrukwekkende reis naar Bangladesh, Prof. dr. Lex Peters deze maand wederom vergezellen naar Kenia voor "Female Cancer Foundation". 

In de Derde Wereld is baarmoederhalskanker na borstkanker de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen en zelfs doodsoorzaak nummer één.Veel jonge moeders en vrouwen overlijden nog steeds onnodig aan deze aandoening. Kinderen blijven achter zonder moeder, waarmee tevens de dragende kracht van de economie is verdwenen. 

De Female Cancer Foundation (FCF) probeert de kennis en ervaring die is opgedaan in het Westen uit te dragen naar de Derde Wereld via methoden van screenen en behandelingen die ontwikkeld zijn en zeer kosten effectief zijn. Volgens het "train-the-trainer" principe worden hulpverleners, zoals verloskundigen, verpleegkundigen en artsen, opgeleid om het programma uit te voeren en het aan collega's te onderwijzen.

Voor meer informatie over FCF ga naar de website http://www.femalecancerfoundation.org

De publicatie van het boek over FCF en de oprichter hiervan Prof. dr. Lex Peters, staat gepland op 8 maart 2013 Wereld Vrouwendag.

Chantal Spieard naar Kenia voor “Female Cancer Foundation”
Share